Na današnjoj sjednici Gradskog stožera za izvanredne situacije konstatirano je da je trenutna epidemiološka situacija u Banjoj Luci i dalje nepovoljna, ali da je zabilježen blagi pad zaraženih na dnevnom nivou.

Jedan od zaključaka Gradskog stožera odnosi se na izmjene mjera u vezi sa javnim okupljanjem, te je odlučeno da je od danas u Banjoj Luci dozvoljeno okupljanje na otvorenom do 30 ljudi, kako predviđaju i mjere Republičkog stožera za izvanredne situacije.

U zaključku Stožera navedeno je da nošenje maske na otvorenom nije obavezno, ali da je građanima preporučeno da se, radi zaštite vlastitog zdravlja, u skladu sa situacijom pridržavaju propisanih epidemioloških mjera.

Takođe je konstatirano da su danas nakon usvajanja proračuna poduzete mjere generalnog čišćenja grada, koje je tijekom protekle dva tjedna bilo obustavljeno uslijed nemogućnosti vršenja transkacija.

Prema podacima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, broj osoba koji su pozitivni na virus korona iznosi 344, od kojih je njih 90 s područja grada Banja Luke, pišu Nezavisne.

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!