Izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat, objavio je popis igrača na koje računa za susrete EHF EURO Cupa protiv Slovačke i Mađarske potkraj ovog i početkom sljedećeg mjeseca.

Na popisu je dosta novih imena. Neki provjereni igrači poput kapetana Domagoja Duvnjaka, Željka Muse, Igora Karačića dobili su poštedu i preskočit će ovu akciju. Na popisu se nalaze 22 igrača. Za nekoliko njih, bit će to prilika da debitiraju u najboljoj hrvatskoj izabranoj vrsti. Istodobno, objavljen je i novi stručni stožer reprezentacije koji je sada kompletiran. Izbornikov pomoćnik ili prvi suradnik postao je Ivano Balić, a trener vratara Ninoslav Pavelić. Kondicijski trener i dalje će biti Miljenko Rak.

Hrvatska će 28. i 29. travnja u Varaždinu odigrati dva susreta EHF EURO Cupa protiv Slovačke, a dva dana kasnije s Mađarskom u Veszpremu. U dva susreta koja je odigrala do sada u tom natjecanju, Hrvatska je izborila dvije pobjede. Najprije je u Osijeku slavila protiv Mađarske 31:27, a zatim u siječnju neposredno uoči Svjetskog prvenstva pobijedila Španjolsku 31:28.

Slovačka je do sada odigrala tri susreta i sva tri izgubila, a Mađarska je u četiri kola ostvarila tri pobjede i jedan poraz i nalazi se na vrhu ljestvice. Reprezentacija će se okupiti u Zagrebu 26. travnja, i odmah produžiti u sv. Martin na Muri gdje će boraviti do susreta s sa Slovačkom.

– Kao što se vidi iz popisa, tu je dosta novih igrača. Želimo ih testirati i vidjeti koliko mogu ponuditi u ovom trenutku. Svima je jasno da nam trebaju osvježenja na gotovo svim pozicijama. Ovi susreti protiv Slovačke i Mađarske, idealna su prilika da pokažu koliko mogu. S druge strane, želimo im poslati poruku da ih pratimo i nadamo se da jednog dana mogu preuzeti glavni teret reprezentacije. Tu je naravno i dio provjerenih snaga poput Ivana Pešića, Davida Mandića, Luke Cindrića, Marka Mamića, tako da možemo govoriti o kombinaciji iskustva i mladosti, rekao je izbornik Hrvoje Horvat.

Popis igrača:

IVAN PEŠIĆ – MC MESHKOV BREST

MORENO CAR – RK NEXE

MATEJ MANDIĆ – RK IZVIĐAČ CO

DAVID MANDIĆ – RK PPD ZAGREB

LOVRO MIHIĆ – ORLEN WISLA PLOCK

KARLO GODEC – RK DUBRAVA

IVAN ČUPIĆ – RK VARDAR 1961

VLADO MATANOVIĆ – RK PPD ZAGREB

FRAN MILETA – RK NEXE

LEON ŠUŠNJA – ORLEN WISLA PLOCK

TOMISLAV KUŠAN – HC EUROFARM PELISTER

NIKOLA GRAHOVAC – RK PPD ZAGREB

VERON NAČINOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO

MARKO MAMIĆ – SCDHFK LEIPZIG

HALIL JAGANJAC – RK NEXE

ANTE IVANKOVIĆ – RK DUBRAVA

LUKA CINDRIĆ – BARCA

DOMAGOJ PAVLOVIĆ – MT MELSUNGEN

TIN LUČIN – ABANCA ADEMAR LEON

IVAN MARTINOVIĆ – HC HANNOVER -BURGDORF

LUKA ŠEBETIĆ – TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL

MATEO MARAŠ – HC EUROFARM PELISTER

STRUČNI STOŽER:

HRVOJE HORVAT, IZBORNIK

IVANO BALIĆ, TRENER

NINOSLAV PAVELIĆ, TRENER VRATARA

MILJENKO RAK, KONDICIJSKI TRENER

Izvor:hrt.hr