Košarkašice Raguse proteklog su vikenda osvojile hrvatski Kup “Ružica Meglaj Rimac” i donijele prvi trofej u Grad pod Srđem.

U velikom finalu Kupa “Ružice Meglaj Rimac” Dubrovkinje su svladale košarkašice Šibenika rezultatom 69:61.

– Bilo je dosta presinga s obzirom na važnost utakmice i velik niz nepobjedivosti, međutim jednom kad utakmica krene svih ponese adrenalin i to se zaboravi. Tako da na kraju zasluženo smo pobijedile i dovele prvi trofej u klub, kaže Carmen Miloglav, košarkašica ŽKK Ragusa.

A trofej nisu samo pokal i naslov.

– Motiv prije svega. Veliko zadovoljstvo za ono što smo radile. Poticaj za dalje naravno. Presretni smo, dojmovi su još tu i slažemo ih a svakako se okrećemo i dalje, rekla je Cvetana Matić, trenerica ŽKK Ragusa.

Slijede prvenstvene utakmice, već ovu subotu ponovo sa Šibenikom, ali na domaćem terenu te sljedeća u Zagrebu protiv Trešnjevke. Osvajanje Kupa ispralo je gorčinu zbog lanjske sezone kad su košarkašice Raguse bile bez poraza, ali je pandemija prekinula sva natjecanja.

Igra u pandemijskim uvjetima, bez publike je katastrofa, kaže Carmen, te dodaje da vole kada ima publike, jer daju dodatni poticaj i žar kao šesti igrač.

Nadaju se kako će upravo ove najljepše dane kluba moći podijeliti s publikom, barem u nekoj od utakmica finalne serije Prvenstva. A u nju ulaze na krilima osvojenog Kupa, jer, kako kažu, pao im je uteg s leđa i psihički lakše idu prema završnici.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!