U prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka Bosne i Hercegovine u futsalu Mostar Stari Grad pobijedio je tuzlanski Salines sa 7:4.

Mostar Stari Grad svladao je tuzlanski Salines sa 7:4 u fantastičnoj prvoj utakmici finala doigravanja za prvaka BiH. Finalna serija se sada seli u Tuzlu i ako Mostar pobijedi gore vratit će titulu u svoje vitrine. 

U suprotnom majstorica će se igrati opet na istom mjestu, u USRC “Midhat Hujdur-Hujka” u Sjevernom logoru

Dvije najbolje momčadi prvenstva pomalo neočekivano su utakmicu ušle otvorenog garda. Takva igra je rezultirala i ranim golova Mostara.

 Igrala se druga minuta kada je Mario Aladžić pogodio za 1:0. Četiri minute kasnije već je bilo 2:0, ovaj put je Bilal Jelić strijelac.

Između ta dva gola gosti su jednom zaprijetili kada sut Davora Arnautovića zaustavlja golman domaćih Stanislav Galić.

Nakon drugog gola situcija se neocekivano počinje mijenjati na terenu. Tuzlaci preko Telesa prvo uspijevaju smanjiti na 2:1 a onda i izjednačiti zahvaljujući Draganu Tomiću do 14. minute. U istoj minuti Slobodan Rajčević zabija za preokret 2:3.

Golijadu zaključuje u prvom dijelu drugim golom Jelić dvije i pol minute prije odlaska u svlačionice. U drugi dio domaći izlaze puno bolje i vode s 5:3 golovima Jelića i Rakića. Tuzlaci nakratko smanjuju, no Lazarević i Kahvedžić postižu nove pogotke za veliko slavlje domaćih.

Izvor:bljesak.info

error: Content is protected !!