Hrvatska muška rukometna reprezentacija igrat će u dvobojima protiv Slovačke i Mađarske u EHF Euro kupu bez srednjeg vanjskog Barcelone Luke Cindrića koji će zbog ozljede mišića desne noge izbivati s terena barem tri tjedna, objavio je njegov klub.

– Luka Cindrić je ozlijedio stražnji bedreni mišić desne noge pa će biti izvan terena tri tjedna, priopćila je Barcelona.

Hrvatska će u srijedu 28. travnja i u četvrtak 29. travnja u Varaždinu odigrati dva susreta protiv Slovačke, a 1. svibnja igrat će protiv Mađarske u Veszpremu. U tim utakmicama neće biti niti Domagoja DuvnjakaIgora Karačića i Željka Muse koji su pošteđeni odlukom izbornika Hrvoja Horvata.

U dva susreta koja je odigrala do sada u ovom natjecanju Hrvatska je ostvarila dvije pobjede. Najprije je u Osijeku slavila protiv Mađarske 31:27, a zatim je u siječnju neposredno uoči Svjetskog prvenstva pobijedila Španjolsku 31:28. Protiv Španjolske je trebala igrati u siječnju i uzvrat u Madridu, no zbog nezapamćene snježne mećave koja je pogodila španjolsku prijestolnicu hrvatski rukometaši nisu mogli sletjeti u tamošnju zračnu luku pa je taj susret odgođen.

– Još uvijek nema datuma kada će ta utakmica biti odigrana, ali sigurno krajem svibnja ili početkom lipnja, rekao je glasnogovornik Španjolskog rukometnog saveza za Hinu.

Cindrić bi se trebao oporaviti od ozljede do 12. svibnja kada Barcelona igra četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka s bjeloruskim Meškovom u Brestu. Uzvrat je 20. svibnja u Barceloni.

Hrvatska reprezentacija će se okupiti 26. travnja u Zagrebu i odmah produžiti u Sveti Martin na Muri gdje će boraviti do susreta sa Slovačkom.

Slovačka je do sada odigrala tri susreta i sva tri izgubila, a Mađarska je u četiri kola ostvarila tri pobjede i jedan poraz pa se nalazi na vrhu ljestvice.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!