SASTOJCI:

16 cupcakesa

  • 2 jaja
  • 190 g šećera
  • 60 ml suncokretovog ulja
  • 1 žlica ekstrakta od vanilije
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 140 ml mlijeka
  • 175 g brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo (cca 6g)
  • prstohvat soli

Kinder Bueno pasta:

  • 250 g prženih lješnjaka
  • 300 g otopljene bijele čokolade
  • prstohvat soli

Krema:

  • 4 žlice Kinder Bueno paste
  • 200 g mascarpone sira
  • 200 ml nezaslađenog vrhnja za šlag (ako koristite zaslađeno, izostavite šećer)
  • 25 g šećera

PRIPREMA:

Prvo pripremite cupcakese. Kalup za cupcakese obložite papirićima za iste. Pećnicu uključite na 180 stupnjeva.

U posudu za miksanje dodajte jaja, vrhnje, ulje i vaniliju. Miksajte 3 minute. Dodajte zatim mlijeko pa miksajte još minutu.

U smjesu prosijte sve suhe sastojke – brašno, prašak za pecivo te sol. Miksajte tri minute.

Napunite 2/3 svake cupcake košarice i pecite 15-20 minuta. Nakon 15 min provjerite čačkalicom u sredini, ako izađe suha, gotovi su. Svakako moraju dobiti blago zlatnu boju.

Ostavite cupcakese da se ohlade u potpunosti.

Za pastu, u blender ili food processor dodajte pržene lješnjake pa ih usitnite do grubo mljevene konzistencije. Zatim dodajte otopljenu bijelu čokoladu i prstohvat soli pa miksajte još 3-5 minuta dok ne dobijete lijepu pastu. Pastu prebacite u staklenku s poklopcem. Nećete baš sve potrošiti za ovaj recept.

Za kremu, izradite prvo mascarpone sir i vrhnje za šlag te šećer. Izradite do čvrstih vrhova. Dodajte zatim 4 žlice Kinder bueno paste i miksajte dok se ne sjedini. Prebacite kremu u slastičarsku vrećicu s nastavkom po želji.

Svaki cupcake izdubite u sredini do otprilike polovice. U svaki cupcake stavite žličicu paste, a gore ukrasite kremom i pospite komadićima čokolade.

Sakrijte od ukućana i uživajte sami!

Izvor:journal.hr

error: Content is protected !!