U trećim i odlučujućim susretima polufinala doigravanja za prvaka Hrvatske odbojkaši zagrebačke Mladosti i osječke Murse uspjeli su izboriti pobjede protiv Ribole Kaštela, odnosno Splita, te će u srijedu započeti finalnu seriju.

U Osijeku je ponovno igrana infarktna utakmica u pet setova, u kojoj su na kraju slavili s 3-2 domaćini (21-25, 21-25, 25-17, 25-21, 20-18), nakon dva sata i 13 minuta dvoboja u kojemu je Mursa preokrenula zaostatak od 0-2 u setovima.

Treba svakako spomenuti hrabar potez trenera Murse Osijek Marija Tepperta koji je nakon prva dva seta izvukao startere MatokovićaBogdanovića Ilieva, a u igru ubacio StankovićaNedića Suka, a ta se odluka pokazala kao pun pogodak. Nakon toga je sa svježim snagama dobio tri seta zaredom.

– Mislio sam da će nakon pobjede u Splitu reakcija mojih igrača biti žešća, no to je izostalo, tako da nakon gubitka prva dva seta više nisam imao što čekati, morao sam napraviti određene rezove u momčadi. Dobio sam odličnu reakciju igrača s klupe pa više kasnije nisam niti razmišljao o vraćanju igrača iz prve postave u igru. I na ovoj utakmici smo previše ‘darivali’ suparnika, rekao je trener Osječana.

Momčad Splita ovu sezonu završila je na kraju na trećoj poziciji.

Mladostaši su za sat i 22 minute s 3-0 (18, 19, 15), možda i lakše od očekivanoga, pobijedili momčad Ribole Kaštela koja je tako na kraju zauzela četvrto mjesto u Superligi, dok Zagrepčane čeka finalna serija, također na dvije dobivene utakmice.

Uvjerljivo je Mladost dobila ovaj susret, u kojemu je ponovno igrač utakmice bio korektor Kruno Nikačević sa 16 poena. Iskusni primač-pucač Ivan Zeljković se pridružio sa 14 poena, dok je srednji bloker Sandro Dukić dodao osam, koliko je imao i najučinkovitiji u redovima Kaštelana Bijelović.

Mladostaš Ivan Zeljković nakon susreta je rekao kako je presudila kvaliteta.

– Malo smo zakomplicirali situaciju porazom u Kaštelima, no u ovom trećem susretu presudila je naša kvaliteta i širina kompletne momčadi. Znali smo što nam je činiti u ovom susretu, držali smo se dogovorenog s trenerom i odradili dobar posao. U Kaštelima, gdje je uvijek ‘vruć teren’, bez obzira na okolnosti, previše smo griješili, no na kraju smo se i tamo vratili iz mrtvih i pokazali karakter, iako smo mogli možda i tamo već pobijediti. Žao mi je zbog Splita što nije u finalu, to je ipak moj klub, no s druge strane, biti će nam lakše i kraće putovanje u Osijek, rekao je Zeljković.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!