Nakon šokantnog ispadanja iz Hrvatskoga nogometnog kupa porazom od Istre 1961 s 2:3 prije tri dana, nogometaši Rijeke danas dočekuju Lokomotivu u utakmici 29. kola Hrvatski telekom Prve lige.


Rijeka će tražiti petu uzastopnu prvenstvenu pobjedu i iskupljenje u prvenstvu nakon ispadanja u polufinalu Kupa Hrvatske.

– Poraz protiv Istre nam je jako teško pao. Rekao sam igračima drugi dan nakon treninga da zaboravimo utakmicu u Puli i okrenemo se Lokomotivi, rekao je trener Rijeke Goran Tomić, koji je upravo na klupi Lokomotive ostvario odlične rezultate.

– Imamo svoje ciljeve i znamo da će biti zahtjevna utakmica jer Lokomotiva je u posljednjim utakmicama dozvolila jako malo prilika suparnicima. Očekujem reakciju ekipe nakon poraza od Istre i da pokažemo pravo lice, dodao je Tomić.

Trener Lokomotive Samir Toplak također se osvrnuo na ispadanje branitelja naslova iz Kupa.

– Može biti olakotna, a može biti i otegotna okolnost. Olakotna jer će možda sad biti pod određenim pritiskom, dolazi im posljednja ekipa i imaju jedan pritisak moranja. Otegotna okolnost bi mogla biti da će se dodatno mobilizirati i da se neće ponoviti podcjenjivanje kako su možda i podcijenili Istru pa im se to obilo o glavu. Ne želim se s time zamarati. Bitno mi je kako će moja ekipa izgledati. Imamo mnogo ozljeda i dva-tri igrača su mi upitna. To mi je veći problem.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!