Dogodilo se to prije točno godinu dana, ali Vesna ni danas nije u stanju da javno govori o ovom stravičnom iskustvu.

Njen brat je bio zdrav muškarac u ranim pedesetim godinama, ozbiljno je shvaćao koronu, čuvao je i sebe i roditelje, u bolnicu je otišao na svojim nogama… Do posljednjeg trena njegova sestra se nadala da će bar on preživjeti.

Nedavno je Vesna obilježila tužnu godišnjicu, ali još joj je teško da o tragediji govori za medije.

-Zaista ne mogu, sve me to još boli. Jedino mogu poručiti svojim sugrađanima: čuvajte se ljudi, nosite maske, ne riskirajte život i zdravlje. Ne želim da se ikada ikome dogodi ono što sam ja preživjela – kaže Vesna za Srpskainfo.

Iako je godinama bila novinarka i zahvalna je na podršci, koju su joj u najtežim trenucima pružili prijatelji i kolege iz medija, ni za druge medijske kuće, kaže, nije pričala o tragediji koja je pokosila njene najbliže.

Danas živi sama, u banjalučkom naselju Budžak, u svojoj obiteljskoj kući iz koje je majku, oca i brata ispratila na put bez povratka.

Jedina utjeha joj je nećakinja Mia Popović (17), kćerka jedinica njenog preminulog brata.

Iako je i djevojčica bila sa njima u kući, kada je korona harala domom Popovića, nju je, nekim čudom, zaraza zaobišla.

Posljednje riječi Mijinog tate, prije nego što su ga priključili na respirator, bile su, da je sretan da je što je njegova kćerkica, koju voli najviše na svijetu, covid negativna.

I za Vesnu se, testiranjem, ispostavilo da je covid negativna, ali korona je ipak narušila i njeno zdravlje. I danas se bori sa posljedicama tragedije koja ju je zadesila prije godinu dana.

Izvor:srpska info

error: Content is protected !!