Objava o osnivanju europske Superlige od strane 12 klubova koji već godinama čine okosnicu Lige prvaka, odjeknula je poput bombe u svijetu nogometa. 

Podsjećamo, Real, Milan, Arsenal, Atletico Madrid, Chelsea, Barcelona, Inter, Juventus, Liverpool, Manchester City, Manchester United i Tottenham objavili su da su postigli dogovor o kreiranju novog natjecanja – Superlige.

Reakcije pršte sa svih strana, a dok UEFA u Švicarskoj priprema odgovor na odluku europskih nogometnih moćnika, analizira se kakve bi mogle biti posljedice inicijative koja je sinoć pokrenuta.

Jedna od opcija jest da će klubovi koji će sudjelovati u Superligi dobiti zabranu nastupa u europskim natjecanjima, u domaćim prvenstvima, a govorka se i da će igračima koji će u tome sudjelovati biti onemogućen nastup za reprezentacije u okviru natjecanja UEFA-e i FIFA-e.

To bi mogao biti i direktni udar za hrvatske nogometne reprezentativce koji nastupaju u klubovima koji će igrati Superligu.

Luka ModrićAnte RebićŠime VrsaljkoIvo GrbićMateo KovačićMarcelo Brozović Ivan Perišić mogli bi se naći na udaru, mogao bi im čak i biti zabranjen nastup za Vatrene!

Također, kako se radi o trenutno 12 klubova koji su izrazili želju igrati Superligu, a konačni je cilj da u tom natjecanju bude 20 klubova, moguće je da će se na tom popisu naći još hrvatskih reprezentativaca koji igraju za druge klubove.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!