Danas će se odigrati prve dvije utakmice 30. kola HNL-a. Šibenik će ugostiti Goricu, a Slaven Belupo dočekuje Hajduk.

Gorica će pokušati prekinuti negativan niz bez pobjeda.

– Nogomet je takav sport, nekada su usponi, nekada padovi… Čak ni najbolje europske momčadi ne mogu uvijek izdržati sezonu bez nekog pada i pokušavamo na to gledati realno. Imali smo dosta šansi koje nismo realizirali, no mora doći trenutak kada ćemo iskoristiti šansu, postići gol i nadam se da će to biti okidač i da ćemo krenuti u bolja vremena, rekao je trener Gorice Siniša Oreščanin koji i dalje nema na raspolaganju ozlijeđenog Kristijana Lovrića.

– S obzirom na sva događanja proteklih tjedana, pušem i na hladno, ne vjerujem ništa dok ne vidimo što će biti. Steenvoorden se oporavio od upale pluća i ići će s nama na put, a na Kalika nećemo moći računati možda i do kraja prvenstva. Međutim, ne želimo se izvlačiti na to, želimo se vratiti na igre koje smo ranije prikazivali. Pokušat ćemo produžiti dobre dijelove na više od poluvremena i nadam se da će nam to nositi bolje rezultate, dodao je Oreščanin.

Gorica je treća s bodom više od Rijeke, a Šibenčani, koji su u petak remizirali s Varaždinom, trenutačno su sedmi.

– Riječ je o jakoj ekipi, sastavljenoj da bude u vrhu hrvatskog nogometa, a želimo li izvući dobar rezultat drugo poluvrijeme iz Varaždina treba nam biti vodilja kako igrati, odnosno ne smije nam se nikako dogoditi da odigramo kao u prvih 45 minuta, rekao je trener Šibenika Sergi Escobar.

 Sutra još igraju Lokomotiva i Varaždin, Istra i Rijeka te u derbiju drugoplasirani Osijek i vodeći Dinamo.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!