Hajduk večeras gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa u susretu 30. kola HT Prve lige.

Nakon minimalnog domaćeg poraza od Osijeka, igrači Hajduka su usredotočeni na novu utakmicu. Trener Splićana Paolo Tramezzani ističe kako je atmosfera u svlačionici pozitivna.

– Reakcija nakon poraza od Osijeka bila je onakva kakvu sam očekivao. Momčad smo koja je dugo bila neporažena i nije naučena gubiti. Žao nam je zbog poraza jer su nam sve utakmice izuzetno bitne. Ipak mislim da se vrijednost i uspjeh jedne momčadi ne ogleda u pozitivnim trenucima, ne vidi se kroz to koliko puta pobjeđuje i postiže dobar rezultat. Vrijednost jedne momčadi, njen duh i zajedništvo se vide u tome kako odigraš utakmicu nakon poraza. Znamo što nas čeka u Koprivnici. Svjesni smo toga i pripremamo se da budemo spremni na sve vrste utakmica. Nema laganih utakmica jer sve momčadi  imaju ciljeve koje žele postići i nastavljamo razmišljati utakmicu po utakmicu, rekao je Tramezzani.

Hajduk je trenutačno na petome mjestu s čak 13 bodova prednosti pred šestoplasiranim Slaven Belupom. Koprivničani u današnju utakmicu ulaze ohrabreni minimalnom pobjedom iz Gorice.

– Sada dišemo punim plućima. Gorica nam je dala potvrdu da ako dobro radite, nekad samo treba biti strpljiv i vjerovati. U ovom zgusnutom rasporedu, NBA ritmu, kada putujemo i igramo gotovo svaka četiri dana, ključno je pozitivno ozračje oko momčadi i kluba. To sada imamo, a uz to i dobru igru i timski duh na terenu, rekao je trener Tomislav Stipić pa najavio dvoboj s Hajdukom:

– Hajduk je veliki hrvatski klub koji trenutno korača prema naprijed. Ne ide uvijek istom brzinom i zato je od velike važnosti svaka utakmica do kraja prvenstva za njih i njihove navijače jer emocija diktira njihov strateški put. Ako pitate osnovnoškolce da vam nabroje prvake Hrvatske, reći će vam dva imena, a među njima neće biti Hajduk i to je ogroman izazov za cijeli sustav kluba. Mi sutra moramo biti hrabri kao James Bond i mudri kao Konfucije. To je naš recept.

Bit će to četvrti međusobni susret ovih dviju momčadi u aktualnoj sezoni. U Splitu su dvaput odigrali neriješeno, dok je u Koprivnici slavio Hajduk.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!