Od svibnja do kraja kolovoza 214.000 doza cjepiva protiv koronavirusa koje je financirala Europka unija stići će u Bosnu i Hercegovinu, potvrdila je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Ona je na svom Twitter profilu, napisala kako Europska unija ostaje uz partnere na zapadnom Balkanu što je naglasila i u razgovoru s predsjedavajućim Vijeća ministara BiH Zoranom Tegeltijom.

“Sretna sam što mogu najaviti da smo osigurali doze koje će pomoći u procesu cjepljenja zdravstvenih djelatnika i drugih osjetljivih grupa na Zapadnom Balkanu. Europska unija je uz svoje partnere u regiji, koji su očekivali našu podršku”, kazala je i zahvalila Austriji za pomoć pri transportu cjepiva. – Zajedno smo u ovome – napisala je predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

I europski povjerenik za susjedstvo i proširenje Oliver Varhelyi kazao je u utorak kako Europska unija šalje pomoć u cjepivima protiv korona virusa za regiju Zapadnog Balkana, uprkos trenutnom problemu nedostatka cjepiva, podsjetivši da je Unija pomagala regiju od početka pandemije.

“Stalo nam je do Zapadnog Balkana čija je budućnost je u Europskoj Uniji”, napisao je Varhelyi.

On je u izjavi potvrdio da EU uz pomoć Austrije regiji šalje 651.000 dozi Pfizer/BioNTech cjepiva, a dostava će biti realizirana u razdoblju od svibnja do kolovoza.

/HMS/

error: Content is protected !!