Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru organizira Tjedan zdravlja. U ponedjeljak 19. travnja počeo je Tjedan zdravlja u kojem se posvećujemo temama tjelesnog i mentalnog zdravlja, te zdravlja okoliša.

Prvi dan Tjedna zdravlja proveli smo na kampusu Sveučilišta i trgovačkom centru Mepas Mall gdje smo mjerili tlak i šećer. Odaziv je bio dobar te je preko 400 ljudi izmjerilo tlak i šećer.

Drugi dan Tjedna zdravlja provodimo u online okruženju. Nutricionistkinja Nevena Ćorić održati će nam predavanje na temu „Kako čitati deklaracije na prehrambenim proizvodima i kako odabrati zdravi proizvod“. Predavanje počinje u 17:00 sati, a pratiti ga možete preko ove poveznice: https://youtu.be/DP2E5NWfRew.

„Danas više nego ikada važno je izabrati zdrav proizvod. U svijetu vlada brza hrana koja je nezdrava, a s ovom današnjom edukacijom nastojimo osvijestiti ljude o zdravom načinu života. Tjedan zdravlja organizirali smo radi naših studenata kojima zdrava hrana nije prvi izbor u prehrani. Nadamo se da ćemo ovim događajem podići svijest studenata i ostalih osoba o zdravoj prehrani.“ govori Marija Barun predsjednica Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru.

Također predavanje možete pratiti preko google meet aplikacije preko ove poveznice: https://meet.google.com/vtz-iuwr-dho.

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!