Porazom 0:1 kod Arminije u 30. kolu slavni njemački klub ispao je iz prve Bundeslige prvi put nakon 1991. 

Schalke je klub s preko 150 tisuća članova, po čemu je četvrti na svijetu. Prema Forbesu je donedavno bio među najbogatijim klubovima svijeta. Prije samo dvije godine igrao je osminu finala Lige prvaka.

Međutim, sedmerostruki njemački prvak i peterostruki osvajač Kupa te pobjednik Kupa Uefa 1997. je sada u jednoj od najvećih kriza u 116 godina povijesti. U velikim je financijskim problemima, zbog čega su ga napustili brojni igrači, a oni koji su vrijedili su prodani. Zato ovu sezonu završava katastrofom, sa samo dvije pobjede u 30 utakmica i ispadanjem četiri kola prije kraja.

Schalke je poznat i kao klub s brojnim i fanatičnim navijačima. Njima je ovaj debakl jako teško pao, a njih oko 600 je kod stadiona u Gelsenkirchenu čekalo nogometaše da se vrate iz Bielefelda kako bi izrazili ogorčenje. 

Prvo su ih vrijeđali verbalno, zatim su ih zasuli jajima, ali vrhunac njihovog divljaštva bio je stampedo više desetaka navijača prema nekolicini igrača koji su se od navijačkog linča spasili sprintom.

Igrači Schalkea jedva su pobjegli od bijesne gomile, od koje ih je spasila policija. 

Izvor:index.hr

error: Content is protected !!