Policija u Columbusu, u Ohiju, u utorak je usmrtila crnu tinejdžericu koja je nasrnula nožem na dvije osobe, kao što se vidi na policijskoj video snimci, priopćile su vlasti.

Incident, koji je potaknuo prosvjede u najvećem gradu Ohija, dogodio se u trenutku dok je nacija bila fokusirana na izricanje presude bivšem policajcu Dereku Chauvinu zbog ubojstva Georgea Floyda.

Kad je nekoliko sati nakon pucnjave objavljena snimka policijske kamere, privremeni šef policije u Columbusu Michael Woods rekao je da su policajci došli na poziv osobe koja je prijavila pokušaj napada nožem u kući na jugoistoku grada.

Policija se na mjestu događaja suočila s kaotičnom scenom u kojoj je nekoliko ljudi bilo na trijemu pred kućom, a tinejdžerica, koja je mahala nožem, nasrnula je na jednu žensku osobu, a onda je napala drugu i u tom trenutku je policajac počeo pucati, pokazuje snimka.

Vlasti su priopćile da je ubijena 15-godišnja djevojka. No članovi obitelji su identificirali ubijenu djevojku kao šesnaestogodišnju Makiyah Bryant.

Šef policije je rekao da je policijska snimka, koja prikazuje ubijenu tinejdžericu kako pokušava ubosti dvije ženske osobe, puštena u javnost samo nekoliko sati nakon incidenta u svrhu “transparentnosti”.

Policajac koji je pucao nije identificiran, no iz videa djeluje kao da se radi o bijelcu. Šef policije je rekao da će biti povučen s dužnosti dok se slučaj ne istraži.

Gradonačelnik Andrew Ginther rekao je kako se iz prvotne provjere snimke čini da je policajac koji je zapucao “djelovao kako bi zaštitio drugu mladu djevojku u našoj zajednici”.

“No jedna mlada djevojka se noćas neće vratiti kući”, rekao je. “Molim sve da mole za mir. Večeras, molimo za ovu obitelj, molimo za ovaj grad i molimo za naše susjede.”

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!