Odluka šest engleskih klubova Manchester Cityja, Arsenala, Manchester Uniteda, Tottenhama, Liverpoola i Chelsea da napuste Superligu samo 48 sati nakon njenog osnivanja, zbog čega sad cijeli projekt dolazi u pitanje, izazvala je brojne pozitivne reakcije.

Predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin pozdravio je odluku engleskih klubova.

– Vratili su se sada i znam da mogu puno toga ponuditi ne samo natjecanjima, već i cijeloj europskoj igri. Sada je najvažnije da idemo dalje, obnovimo jedinstvo u kojem je igra uživala prije ovog i zajedno idemo naprijed, rekao je Čeferin.

Branič Manchester Cityja Aymeric Laporte također nije skrivao zadovoljstvo.

– Još vjerujem da ima puno stvari za popraviti, ali ovo definitivno nije bio pravi put i vrlo sam ponosan što vidim odgovor nogometnih navijača širom svijeta.

Britanski premijer Boris Johnsson je reagirao na vijest objavljenu u medijima da se Manchester City i Chelsea povlače iz Superlige, što je poslije City i službeno potvrdio.

– Odluka Chelseaja i Manchester Cityja je – ako se potvrdi – apsolutno ispravna i pohvaljujem ih na tome. Nadam se da će i ostali klubovi koji su uključeni u europsku Superligu slijediti njihov vodstvo, rekao je Johnson.

Bivši napadač i TV komentator Gary Lineker kratko je osvrnuo na vijest: – Vratili smo loptu.

– Bravo, ljubitelji nogometa. Ovaj prekrasni sport ništa nije bez vas, rekao je bivši igrač Arsenala Cesc Fabregas.

– Navijači su uvijek bili i uvijek će biti dio nogometnog kluba Liverpool. Na toliko su načina oni klub. S olakšanjem gledam na to da ih je klub slušao, kazao je velikan Liverpoola Kenny Dalglish.

A branič Barcelone, koja je još u Superligi, Gerard Pique je dodao: – Nogomet pripada navijačima. Danas više nego ikad.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!