Nogometaši PSG-a i Monaca izborili su plasman u polufinale francuskog nogometnog Kupa pridruživši se Montpellieru i četvrtoligašu Rumillyju Vallieresu kojima je to uspjelo u utorak.

Monaco, koji vodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, polufinale je izborio gostujućom pobjedom protiv Lyona sa 2-0.

Možda i ključni trenutak utakmice dogodio se u 51. minuti kada je Lyon ostao s igračem manje nakon isključenja Sinalyja Diomandea. S igračem više Monaco je ubrzo zabio dva gola, a strijelci su bili Wissam Ben Yedder (54-11m) i Kevin Volland (61).

U drugom susretu večeri PSG je bez suviše stresa pobijedio Angers sa 5-0. Tri gola je zabio Icardi (9, 68, 90), a među strijelce su se upisali i Manceau (23-ag) te Neymar (65).

U utorak su plasman u polufinale izborili četvrtoligaš Rumilly Vallieres i Montpellier.

Rumilly Vallieres je priredio senzaciju pobijedivši drugoligaša Toulouse sa 2-0, a golove za najveći uspjeh u povijesti kluba zabili su Guillaud (19) i Rouault (83-ag).

Rumilly Vallières je postao tek četvrti četvrtoligaš koji se plasirao u polufinale ovog natjecanja nakon Calaisa (2000.), Montceaua (2007.) i Quevillyja (2010.).

Plasman u polufinale izborio je i Montpellier koji je teškom mukom na gostovanju pobijedio četvrtoligaša Canet Roussillon sa 2-1. Gosti su već u 23. minuti ostali s igračem manje nakon što je isključen Hilton, a dvije minute kasnije Canet Roussillon je poveo golom Ouadoudija iz kaznenog udarca.

Ipak, Montpellier je u nastavku okrenuo rezultat, a oba gola zabio je Delort (60, 84-11m).

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!