Predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić komentirao je priče o ratu i “mirnom razlazu” Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA i Milorada Dodika, lidera SNSD-a.

– Ponuda Milorada Dodika da se formiraju timovi za razdruživanje je nedopustiva ratna provokacija, na koju Bošnjaci nikada pristati neće. Tu nema i ne treba biti dileme ni za koga.

Kao što nema dvojbe da ponuda Bakira Izetbegovića, da on predvodi Bošnjake u rat nije legitimna, niti legalna.

Nije legitimna, jer za 25 godina upravljanja našim narodom ima porazan rezultat da smo postali najnerazvijeniji dio Europe, nema državničke vizije, uspješnog ekonomskog razvoja, stvaranja novih vrijednosti, nema relevantnih međunarodnih komunikacija na visokoj razini, a bošnjački politički faktor, koji je naslijedio od svog oca i svih Bošnjaka, doveo je na najnižu moguću razinu.

Legalistički se, također, postavlja pitanje čemu onda Predsjedništvo BiH, kao vrhovni zapovjednik Oružanih snaga BiH i čemu smisao postojanja naše državne vojne sile, ako se jedan stranački ili umišljeni nacionalni lider unaprijed nudi kao jedini mogući zapovjednik.

S gospodinom Izetbegovićem se mogu složiti u tome da Bošnjacima uvijek na umu mora biti spremnost da čuvaju i da se na svaki način bore za opstanak Bosne i Hercegovine.

Gospodin Izetbegović i njegov – kako ga i on naziva „genocidaški“ koalicijski partner Milorad Dodik, s kojim je nedavno napravio koaliciju čak i u Srebrenici – napokon trebaju početi raditi za građane i narod. I, da se, polako umjesto rata, nakon više desetljeća konfliktne i loše vlasti, spremaju za političku mirovinu 2022. godine.

Za početak, neka nabave dva milijuna doza cjepiva, neka zaustave svakodnevno masovno umiranje naroda na čiju zaštitu se javno pozivaju, neka prestanu s bagatelnom rasprodajom državnih dionica po svijetu, neka vrate državne poslove u državne institucije i posvete se ekonomskom razvoju i zaustavljanju masovnog iseljavanja u inozemstvo.

Jedini rat koji je potreban Bosni i Hercegovini je rat protiv pandemije, korupcije, nepotizma, zloupotrebe državnih funkcija i resursa u privatne i stranačke svrhe. Dosta je više prepadanja naroda, jer naša je država preživjela i mnogo opasnije papire od navodno Janšinog ili Dodikovog secesionističkog mlaćenja prazne slame.

Bosna i Hercegovina će sigurno i u miru još dugo i uspješnije živjeti, ali Izetbegovićeva i Dodikova koalicijska vlast i dogovorene provokacije neće i ne trebaju – izjavio je predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

/HMS/

error: Content is protected !!