Jučer, 20. travnja, u jutarnjim satima u mjestu Tomaševec, Varaždinska županija, došlo je do teške prometne nesreće uslijed koje je smrtno stradalo dijete. Prometnu nesreću izazvala je 38-godišnja vozačica koja brzinu kretanja nije prilagodila uvjetima na cesti radi čega je došlo do slijetanja vozila. Uz smrtno stradalo dijete i lakše ozlijeđenu vozačicu, u automobilu je bila i maloljetna suvozačica koja je također zadobila lakše tjelesne ozlijede.

Izvješće PU varaždinske prenosimo u cijelosti:

– U utorak, 20. travnja, oko 8.15 sati,  38-godišnjakinja upravljala je osobnim automobilom marke VW golf varaždinskih registarskih oznaka, a kretala se kroz mjesto Tomaševec u smjeru zapada.

Dolaskom do raskrižja s kolnikom Ulice Tomaševec nije prilagodila brzinu kretanja svog vozila osobinama i karakteristikama ceste (nagib, blagi zavoj u desno), stanju i uvjetima na kolniku (mokar i klizav) te atmosferskim prilikama (kiša) zbog čega je izgubila nadzor nad vozilom, nastavila s nekontroliranim kretanjem u smjeru zapada i sletjela desno van kolnika u odvodni kanal, a potom i na meki teren s južne strane kolnika gdje je došlo do prevrtanja vozila.

U prometnoj nesreći na mjestu događaja smrtno je stradalo dijete iz osobnog automobila dok su vozačica i maloljetna putnica lakše ozlijeđene, a liječnička pomoć im je pružena u KBC Zagreb, obavijestili su iz Policijske uprave zagrebačke.

U vremenu od 8.35 do 14.10 sati  navedeni dio ceste bio je zatvoren za sav promet, a promet se odvijao obilaznim pravcima, dodali su iz policije.

Izvor: Radio Banovina

error: Content is protected !!