Iako je Uskrs iza nas, i dalje se možete počastiti blagdanskom slasticom. Isprobajte recept za ukusan i sočan kolačić od mrkve, jabuke i lješnjaka punjen krem sirom!

Recept donosi Slatki svijet.

Sastojci

Sastojci za biskvit

  • 150 g maslaca
  • 130 g šećera
  • 1 paketić RUF vanilin šećera
  • 3 jaja
  • prstohvat soli
  • 1 žličica cimeta
  • 150 g naribane jabuke
  • 200 g naribane mrkve
  • 100 g mljevenih lješnjaka
  • 150 g glatkog brašna
  • 1 paketić RUF praška za pecivo

Nadjev od sira

  • 1 jaje
  • 200 g krem sira
  • 30 g šećera
  • 15 g glatkog brašna
  • 2 žlice limunovog soka

Ostalo

  • 1 paket RUF bourbon vanilija glazure

Priprema

Maslac sobne temperature izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje, nakon svakog dodavanja jaja smjesu dobro izmiksajte. Dodajte sol, mljevene lješnjake, brašno te prašak za pecivo i cimet. Dodajte sitno naribanu jabuku i mrkvu pa kuhačom sjedinite smjesu tako da se svi sastojci lijepo povežu.

Za pripremu nadjeva krem sir pjenjačom razmutite s jajem, šećerom i limunovim sokom.
Polovicu pripremljene smjesu izlijte u duguljasti kalup za kolač (10×30 cm). Kalup prethodno namastite i pobrašnite ili obložite masnim papirom. U smjesi napravite malu udubinu pa rasporedite nadjev od sira. Preko nadjeva od sira izlijte ostatak biskvitne smjese i lijepo ju zagladite.

Kolač pecite cca 50 minuta na 170°C. Pečeni kolač ostavite 5 minuta u kalupu da se malo prohladi, a zatim ga pažljivo preokrenite i izvadite. Ohlađeni kolač prelijte RUF bourbon vanilija glazurom i ukrasite po želji.

Izvor: narod.hr/slatkisvijet.com

error: Content is protected !!