U iznimno uzbudljivoj utakmici Osijek i Dinamo su u Gradskom vrtu odigrali 1:1.

Derbi domaćeg prvenstva u potpunosti je opravdao očekivanja, slažu se u toj ocjeni i trener Osijeka Nenad Bjelica i Dinamov strateg Damir Krznar.

– Vrlo kvalitetna utakmica, obostrano kvalitetna, dva protivnika koji se bore za vrh, apsolutno smo i jedni i drugi opravdali mjesto na kojem se nalazimo. Moramo biti zadovoljni bodom. Bilo je šansi na obje strane, mogli smo zabiti gol i mi i oni za 2:1, ali treba biti realan, rekao je Bjelica nakon derbija.

– Utakmica je bila dobra, naravno da smo očekivali i htjeli pobjedu, ali moramo napomenuti da smo igrali protiv stvarno kvalitetne momčadi. Svi komplimenti mojoj momčadi na svemu što je pružila i svemu što pruža. Vjerujem da ćemo do kraja biti konkurentni i do kraja Dinamu ‘puhati za vratom’, dodao je Bjelica.

Nakon remija u Gradskom vrtu, Dinamo i dalje ima dva boda više od drugoplasiranog Osijeka, ali uz susret manje. Trener Modrih Damir Krznar bio je zadovoljan.

– Iznimno dinamična utakmica. Prvo poluvrijeme bilo je na našoj strani, u drugom je Osijek stvorio nekoliko prilika, ali i mi smo do zadnjeg trenutka težili pobjedi, a u zadnjoj sekundi mogli je i izboriti. Ipak, možemo biti zadovoljni ritmom, rekao je Krznar.

Strateg Modrih na izmjene se odlučio na samom kraju utakmice. Prvu je napravio u 81. minuti kada je teren napustio Lovro Majer, kojega je zamijenio Iyayi Atiemwen.

– Prepoznali smo da nam igrači malo padaju, da nedostaje svježine. Ali, vjera koju imate u igrače tjera vas da ipak malo pričekate. Morao sam na klupu povući Lovru Majera i Luku Ivanušeca, dvojicu koji su nam puno toga donijeli prema naprijed, ali odgađao sam zbog želje za tim drugim golom. Reagirali smo kad su doista bili na ‘pravoj rezervi’, rekao je Krznar.

U nastavku prvenstva Osijek u nedjelju gostuje na Rujevici kod Rijeke, a istoga dana u Maksimiru je na rasporedu najveći derbi hrvatskog nogometa, dvoboj Dinama i Hajduka.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!