Prva tenisačica svijeta Australka Ashley Barty je izjavila da je ona jedna od nekoliko tenisača koji su dobili priliku da se cijepe na turniru u Charlestonu početkom ovog mjeseca u sklopu inicijative WTA.

Barty je dodala da je njezin trener Craig Tyzzer bio taj koji je htio iskoristiti ponudu WTA, ali da je ona htjela biti sigurna da “ne idu preko reda”.

– Pokušali smo se cijepiti na nekoliko mjesta bez preskakivanja reda u Australiji i htjeli smo vidjeti koje su nam opcije, ali nismo dobili nikakav odgovor prije nego što smo krenuli na put u ožujku, kazala je Barty novinarima na turniru u Stuttgartu.

– Dobili smo priliku da se cijepimo, kao i mnog drugi tenisači, preko Toura i oni su to organizirali preko ljekarni koje su imale višak, a to nam je bilo važno, da znamo da su oni koji su najranjiviji mogli cjepivo dobiti prvi, dodala je.

Barty je gotovo cijelu prošlu godinu provela u Australiji zbog pandemije COVIDa-19 i Miami Open joj je bio prvi turnir izvan domovine od veljače 2020.

– Lijepo je znati da smo dobili bar malu zaštitu, rekla je australska tenisačica, dodajući da je imala neke slabije nuspojave od cjepiva.

– No još uvijek moramo ponašati se kako treba i slijediti sva pravila i upute koje su na snazi na Touru, ali to što znamo da ipak imamo malo dodatne zaštite sve čini lakšim.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!