Anel Prutina, koji je teško ranjen u sinoćnjoj pucnjavi u sarajevskom naselju Hrasno, hospitaliziran je na Klinici za reanimaciju i anesteziju KCUS-a i ima veoma teške ozlijede opasne po život.

Ovo je za Klix.ba potvrđeno iz više izvora koji su naveli da je prilikom napada korišteno automatsko oružje i da je jedan metak A. P. pogodio u predjelu grudi.

“Stanje ranjenog A. P. je veoma teško, nakon što ga je jedan od ispaljenih metaka pogodio u grudi nastupilo je obilno krvarenje. On se trenutno nalazi na intenzivnoj njezi s povredama opasnim po život”, kazao je neimenovani izvor sarajevskog portala.

Dodao je da je drugi ranjeni A. S. zadobio lakše tjelesne ozlijede te da je nakon ukazane pomoći otpušten na kućno liječenje.

Amir Brbović predan Tužiteljstvu

Brbović je sada nepoznatih razloga pucao u Anela Prutinu kojeg je teško ranio dok je mladića A.S. koji je bio s njim u društvu lakše povrijedio.

Nakon dramatične pucnjave u sarajevskom naselju Hrasno kada su sinoć ranjena dvojica mladića, sarajevski policajci uhitili su Amira Brbovića. On je danas predan Tužiteljstvu KS na dalju postupanje.

Ovu informaciju potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužiteljstva KS.

On će biti zadržan 24 sata.

Brbović je sada nepoznatih razloga pucao u Anela Prutinu kojeg je teško ranio dok je mladića A.S. koji je bio s njim u društvu lakše ozlijedio. Nekoliko ispaljenih zrna završilo je u portalu obližnjeg poslovnog prostora.

Napadač je prema izjavama očevidaca pucao odmah nakon što je izašao iz vozila, a sve se dogodilo ispred haustora zgrade ispred koje su ostale krvave mrlje i nekoliko čahura. Nakon što je ispalio hice pobjegao je u crvenom automobilu.

Mladićima je ekipa Hitne pomoći pružila medicinsku pomoć na licu mjesta nakon čega su prevezeni u bolnicu.

/HMS/

error: Content is protected !!