Okružni sud u Banjoj Luci osudio je Miljana Vujovića (39) na 15 godina zatvora zbog ubojstva Petra Bajčetića, vlasnika kafića “NN” u Bileći.

Vujović je proglašen krivim za organiziranje zločinačkog udruženja i teško ubojstvo, dok nije oglašen krivim za pokušaj otmice uz obrazloženje da je to djelo obuhvaćeno ubojstvom.

U presudi se navodi da je zločinačko udruženje organizirano u rujnu 2016. godine s ciljem vršenja iznuda i otmica, a članovi su bili Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna neidentificirana osoba.

Vujović je osmislio plan da zajedno sa Radmilovićem, Dendom i nepoznatom osobom otmu Petra Bajčetića zbog neraščišćenih odnosa.

Prvobitni plan je bio da otmu Bajčetića kada vozilom naiđe putem Bileća – Trebinje. Vujović je u međuvremenu saznao da Bajčetić neće otići na put, pa je izmijenio plan. Zajedno s nepoznatom osobom Bajčetića je sačekao ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića u Bileći. Kada je Bajčetić izašao iz automobila Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u vozilo, ali im je Bajčetić pružio otpor i u tom naguravanju pogođen je s dva hica iz pištolja i podlegao je na putu za bolnicu u Podgorici.

Vujović je nakon zločina umakao i nepune dvije godine se nalazio u bjegstvu. Na osnovu međunarodne potjernice uhićen je u Beogradu i izručen pravosuđu Srpske, piše Dnevni Avaz.

U ovom slučaju Radmilović je ranije osuđen na 16 mjeseci zatvora, Denda na 13 mjeseci, Bjelica na godinu dana. Osuđen je i bivši pripadnik MUP RS Dragan Šarenac na šest mjeseci zatvora, jer je Vujoviću pomagao u uklanjanju tragova. Niko od njih nije sudjelovao u ubojstvu Bajčetića.

/HMS/

error: Content is protected !!