Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavio je danas da “sastanak državnika nije dječja igra” kao što se u Gradu Banjaluci pokušava predstaviti.

Dodik je rekao da se neka djeca daleko bolje i ozbiljnije ponašaju u svojoj igri. Nego što se to moglo jučer vidjeti u Banjaluci.

Član Predsjedništva BiH je istakao da su s razlogom predložili najveće priznanje Grada Banjaluke za predsjednika Vučića. On je to zaslužio ne samo u Banjaluci nego u čitavoj Republici Srpskoj. Pomagao je da se riješe mnogi problemi.

Dodik: Ozbiljan skandal

“Dočekati čovjeka tog kapaciteta značilo je da na ozbiljnom nivou možemo da razgovaramo o budućim projektima. Nama se desilo da smo nakon tog skandala u kome je osiguranje primijetilo da se nešto neprimjereno radi, izgubili tu atmosferu”, rekao je Dodik.

On je naveo da je Banjaluka “sigurno izgubila 10 do 15 milijuna dodatnih investicija” samo zato što je gradonačelnik bio toliko neozbiljan da misli da njemu sve pripada, da može da snima razgovore koji se nigdje u svijetu ne snimaju i da to koristi u svoje razne igre kao i ranije.

“Naravno to je napravilo lošu atmosferu. I loš odnos prema tome. To što on pokušava da izvuče nekom pričom. Ništa tamo nije dogovoreno. Delegacije Republike Srpske i Srbije su ranije dogovorile da zajednički urade most u banjalučkom naselju Česma”, rekao je Milorad Dodik.

On je istakao da na ozbiljan zahtjev da se uđe u sustavu izgradnje industrijskih zona, koje je podržala Srbija, nema nikakvog odgovora. Da sve to govori o ozbiljnosti s kojom se tome pristupilo.

Govor Stanivukovića

“Ne znam što mu je sve to trebalo. Skandal je i još jedna stvar. Obično i svuda kada se dodjeljuje najviša nagrada to znači kraj te ceremonije. Sam gradonačelnik je mimo protokola izašao da drži govore i svoja predavanja. Što je umanjilo i sam značaj same dodjele”, ocijenio je Dodik.

On je izrazio žaljenje zbog “tog skandala” i dodao da se Vučiću izvinjavao zbog toga. Dodao je da sve što se pokvari ne može tek tako da se popravi.

Neki mediju su prenijeli da je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković “izazvao reakciju protokola predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, kada je na sastanak rukovodstva Republike Srpske i Srbije jučer u Banjaluci ušao sa “bubicom” i pokušao da ga snima”. Navodno, bubica mu je oduzeta.

Izvor:N1

error: Content is protected !!