Derbi narodnog kola Premijer lige igra se u Mostaru gdje će snage odmjeriti ekipe HŠK Zrinjski i prvoplasiranog Sarajeva.

Trener Plemića Sergej Jakirović svjestan je važnosti ovog meča za svoj tim, što je i naglasio na pressici pred ovaj susret.

“Veliki derbi je pred nama. U prošloj utakmici protiv Olimpika smo napravili što smo morali, ali već sada nas očekuje nova teška utakmica. Bit će ovo treći dvoboj nas i Sarajeva ove sezone tako da se manje više poznajemo. Nitko nikoga ne može iznenaditi. Dobro je to što nam je povoljan zdravstveni karton ekipe. Ne možemo računati na Bilbiju zbog kartona što će biti veliki hendikep, ali oni igrači koji budu igrali moraju dati 120 posto od sebe. U zadnje vrijeme igramo jako dobro i efikasno, što je jako dobro.” – mišljenja je Jakirović. 

Do kraja je ostalo još sedam kola, to je sedam finala. Vidjet ćemo kakvi ćemo biti kad se probudimo. Da mi je netko rekao da će Sarajevo izgubiti toliku prednost rekao bih mu da je lud, ali je Borac pobjedom zakomplicirao prvenstvo. Sarajevo i dalje ima izuzetno kvalitetan tim počevši od golmana pa do Dupovca, Đokanovića koji je sjajan mladi igrač, te do Fanima koji jednim potezom može riješiti utakmicu. Tu je i Mešanović koji je dugo godina igrao u Mariboru. U srijedu ih je konačno “pročepilo”, ali ja vjerujem u svoj tim. Gužva je i za mjesta koja vode u Europu. Četvrto mjesto bi trebalo biti dovoljno za to. Svi računaju na bodove pa ćemo vidjeti”, poručuje trener ekipe Zrinjskog.

Susret između Zrinjskog i Sarajeva na rasporedu je u subotu, 24. travnja od 19 sati na stadionu Pod Bijelim Brijegom. 

Izvor:pogled.ba

error: Content is protected !!