Na današnjem  sastanku Izvršnog odbora UEFA-e odlučeno je da madridski Real neće biti izbačen iz Lige prvaka.

Real je jedini od preostala tri kluba novoosnovane Superlige i dalje u europskim natjecanjima. Juventus i Barcelona su ranije ispali iz Lige prvaka. Superligu, natjecanje koje je trebalo biti izravna konkurencija UEFA-inoj Ligi prvaka, u prethodna dva dana napustilo je čak devet od 12 osnivača. 

UEFA je odlučila da zasad neće kazniti nikog te da će razmotriti kakve će korake poduzeti u narednom periodu. Za navijače Reala je najbitnije da klub nije izbačen iz Lige prvaka i da će u polufinalu igrati protiv Chelseaja.

Još ranije je Aleksander Čeferin, predsjednik UEFA-e, rekao da će teško izbaciti Real zbog TV prava.

“Sezona je već počela i teško da ćemo je završiti bez Reala. Vlasnici TV prava tražili bi odštetu ako se ne odigra polufinale. Međutim, u budućnosti će stvari biti malo drugačije”, rekao je predsjednik UEFA-a za 24ur.

“Vrata UEFA-e ostaju otvorena svima, ali svi će morati snositi posljedice za svoje postupke”, zaprijetio je Čeferin.

Ranije je Florentino Perez, predsjednik Reala i Superlige, rekao da UEFA ne može izbaciti superligaše iz ove sezone Lige prvaka.

“Real i ostali klubovi iz Superlige neće biti izbačeni iz ovosezonske Lige prvaka. Baš bih volio vidjeti kako to misle napraviti. To se neće dogoditi jer nas zakon štiti. Jednostavno, to je nemoguće.”

Izvor:indeks.hr

error: Content is protected !!