Novinar Slobodne Dalmacije Saša Ljubičić rekao je danas u HTV-ovoj emisiji Studio 4 kako je u pozadini objave snimke sa svadbe iz 1994. godine, u kojoj kandidat za splitskog gradonačelnika Ivica Puljak pjeva ustaške pjesme, obračun s kandidatom za Puljkova zamjenika Bojanom Ivoševićem.

Puljak se u međuvremenu ispričao javnosti, a u njegovu obranu stala je i njegova supruga Marijana Puljak. Ivošević je rekao da za snimku zna odavno i da je ona planski puštena prije izbora.

Ljubičić je rekao da je Puljkova isprika dobro sjela – Puljak se posuo pepelom, rekao je da to nije bilo u redu i da je to bio grijeh iz mladosti. Međutim, oni koji se premišljaju dati glas Puljku ili njegovoj bivšoj stranci Pametno, odnosno njihovom kandidatu Jakovu Prkiću, sada imaju razlog više da glasuju za Prkića, ili za Antu Franića iz SDP-a, smatra Ljubičić.

– Ovo će sigurno naštetiti Puljku. U kojoj mjeri, to ćemo još vidjeti. A zapravo je pozadina obračun s njegovim zamjenikom Ivoševićem, jer svi napisi idu u tom smjeru da je snimka procurila zbog toga što je Ivošević, dok je upozoravao na nepodopštine po gradu, na komunalni nered, nagazio onoga tko je plasirao snimku u javnost, rekao je Ljubičić.

Ljubičić je ustvrdio kako se u kampanjama gleda protukandidatu izvući prljavo rublje, a očito je da Puljak ozbiljno pretendira na vlast.

– Jer da je bio u pitanju netko od manje zanimljivih kandidata, nisam siguran da bi ova snimka ugledala svjetlo dana, dodao je.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!