Počelo je cijepljenje turističkih djelatnika, i to – simbolično – u Dubrovniku, našem najprepoznatljivijem turističkom odredištu. Važan je to korak u pripremi za sezonu.

– Drago mi je da smo ovdje u Dubrovniku. Značajno nam je poslati poruku o sigurnosti i vrlo je važno da se što više turističkih djelatnika cijepi. Imamo oko 430 turističkih djelatnika koji će se cijepiti tijekom dana. Nastavljamo s cijepljenjem slijedećih dana i u drugim županijama. Važno je da su turistički djelatnici stavljeni na listu prioriteta, kazala je ministrica Nikolina Brnjac

Dodala je kako je odaziv na cijepljenje oko 70 posto, a nada se da će on biti i veći jer će potencijalni gosti gledati procijepljenost po pojedinim turističkim destinacijama.  Obzirom na najave dolaska dovoljnih doza cijepiva – svi turistički djelatnici koji to žele bit će cijepljeni prije turističke sezone, naglasila je ministrica.

Naglasila je važnost oznake ‘Stay safe in Croatia’ i pridržavanja svih propisanih mjera. Ako je i županija nije sasvim ‘zelena’ a objekt ima ovu oznaku – turist može biti siguran. Brnjac je pozvala sve dionike u turističkom sektoru da je zatraže. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!