Ugledni New York Times otkriva detalje pada Superlige.

Za sve je kriva lajavost ili mudrost ili pak dvoličnost, ovisno o tumačenjima, Joana Laporte, predsjednika Barcelone. On se samo par dana prije službene objave pokretanja natjecanja na svečanom ručku povjerio Javieru Tebasu da će Barcelona biti u Superligi s još šest klubova koji su sigurno unutra.

Šef La Lige odmah je zatim nazvao Aleksandera Čeferina i obavijestio ga o ozbiljnosti situacije. Tebas je zatim nazvao i vodstva Premierlige i Serie A te ih obavijestio da im se perjanice spremaju zabiti nož u leđa, prenosi Index.hr.

Čeferin je, ogorčen spoznajom da njemu to isto radi Andrea Agnelli, prijatelj, kum i bliski suradnik u UEFA-i, koji je odjednom postao zagovornik ekspresnog i iznenadnog pokretanja Superlige, odmah zvao predsjednika Juventusa. On je tada tajno napustio funkciju u IO-u UEFA-e te će uskoro objaviti da je potpredsjednik Superlige. Čeferin je bio u Sloveniji i cijelim putem do Švicarske zvao je Agnellija, ali mu ovaj nije odgovarao na pozive. Međutim, predsjednik UEFA-e se snašao i nazvao Agnellijevu suprugu, preko koje je njenom mužu poručio sve što mu je bilo na duši.

Tebasovim pozivom Čeferinu i vodstvima najjačih liga pokrenut je koordinirani napad na Superligu, ali UEFA i jataci još nisu znali kada će ona točno biti pokrenuta. Tu su uskočili Bayern i PSG, koji su ga obavijestili da će to biti u nedjelju kasno navečer. Tako je, piše NYT, Superliga propala i prije nego što je počela.

/HMS/