“Draga obitelji, nije mi lako ovo napisati…”, tako je Vedran Ćorluka prije tri tjedna počeo obraćanje navijačima Lokomotiva iz Moskve.

Kapetan i legenda kluba u kojem je devet godina, s kojim je osvojio jedan ruski naslov i tri kupa te za koji je odigrao 239 utakmica, dirljivo se oprostio od Lokomotiva koji napušta po završetku ugovora 30. lipnja, piše Index.hr.

To je začudilo navijače Lokomotiva jer se očekivalo da Ćorluka, iako mu je 35 godina, produlji ugovor s klubom čiji je simbol. Ruski mediji sada otkrivaju kada je i zašto došlo do naprasnog rastanka.

Na zimskim pripremama u Marbelli generalni direktor Vladimir Leončenko na treningu je prišao Ćorluki s ugovorom. Legendi Lokomotiva to se nikako nije svidjelo jer su, kako to opisuju i ruski mediji, glavni direktor i klub ovim pokazali nepoštovanje prema njemu.

Umjesto da se dogovore i nađu za stolom i pregovorima, očekivali su da će Ćorluka ugovor potpisati na terenu. Njemu to nije palo na pamet, posebno jer je ovakav direktorov nastup bio njegov prvi razgovor s klupskom ikonom otkako je Leončenko došao u Lokomotiv. Tako se ponio prema njemu iako je trener Marko Nikolić javno tražio da klub zadrži Ćorluku.

Umjesto toga, on je uvrijeđen ovakvim nuđenjem ugovora odlučio otići.

/HMS/

error: Content is protected !!