Medicinska sestra u centru za cijepljenje Friesland u Njemačkoj slučajno je razbila bočicu s cjepivom Pfizer/BioTech pa ju je onda zamijenila s fiziološkom otopinom, potom je s time cijepila šest osoba. Otkriće je šokirano i samu ministricu zdravstva Donje Saske Danielu Behrens.

– To je ozbiljan prekršaj – rekla je ministrica u nedjelju u Hannoveru, piše Fenix-magazine.  Medicinska sestra priznala je da je u srijedu slučajno ispustila bočicu BioNTech cjepiva nakon čega je u injekcije stavila fiziološku otopinu. Nužno je napomenuti kako ne postoji zdravstveni rizik za cijepljene samo fiziološkom otopinom. Naime, cjepivo Pfizer/BioNTech se miješa s fiziološkom otopinom. Zbog tog njezina čina sad se mora utvrditi tko je umjesto cjepiva dobio fiziološku otopinu. Naime, taj dan  u centru za cijepljenje Friesland se cijepilo 200 ljudi. Antigenski test će sad morati utvrditi tko od njih 200 nije dobio cjepivo. 

– Sada je na policiji i državnom odvjetniku da razjasne ovaj šokantan slučaj s odgovornim akterima u okrugu Friesland. Fokus je na ljudima koji su cijepljeni dok je medicinska sestra bila na dužnosti – rekla je Behrens. Medicinska sestra je od početka godine bila stalno zaposlena u centru za cijepljenje Friesland u Schortensu, a slučaj je izišao na vidjelo nakon što je priznala kolegi sve u subotu.

Izvor:vecernji.ba

error: Content is protected !!