-Moje Melihe nema, ubili su je. Zar na mome djetetu da pravdaju malina respiratore. Ako su je priključili na taj respirator, to je ubojstvo! Ovo je kazala za portal „Avaza“ Zikreta Mujdžić, majka Melihe Lisak (24) iz Visokog, trudnice koja je preminula na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) u sedmom mjesecu trudnoće. 

Bila je zaražena koronavirusom i bila je priključena na respirator.

Zikreta živi u Beču u Austriji. Ona je za portal Avaza rekla kako će se priključiti kolektivnoj tužbi protiv KCUS-a, ljudi koji su izgubili članove obitelji u ovoj bolnici zbog, kako ih većina navodi, nemarnog liječenja.

-Naravno da ću ih tužiti. Lagali su me. Kada god sam ih zvala i pitala za Melihu, govorili su mi da je dobro i da nema potrebe da ja dolazim. Ona se žalila na bolove u leđima, bila je pozitivna na koronavirus, a smjestili su je nagu, bez odjeće pored muškarca koji je imao proširenje vena. O čemu se tu radi – govori kroz suze majka Zikreta.

Kaže da je u velikom šoku te da sve prebrzo odigralo.

-Ne mogu da vjerujem da se to dogodilo. Povrijeđena sam i bijesna u isto vrijeme. Pijem lijekove za smirenje. Kažem, kada god sam zvala da pitam kako je i treba li joj što, govorili su mi da je dobro, samo su kazali da kupimo lijekove. Žao mi je što je nisam mogla vidjeti – govori majka Melihe.

Dodaje da će zahtijevati obdukciju.

-Nije mi jasno zašto su nam zabranili da se izvrši obdukcija. U pogrebnom društvu su nam kazali da se ne smije sanduk otvarati. Kako ne pomisle na svoju djecu, kako ih Boga nije strah. Kako mogu imati takvo srce. Dijete su mi ubili – govori plačući Zikreta.

Izvor:avaz.ba

error: Content is protected !!