Muškarac s Majorce koji je zarazio 22 osobe korona virusom uhićen je pod optužbom za napad, zato što je, uprkos simptomima covid-19, išao na posao i u teretanu.

Policija na tom španjolskom ostrvu započela je istragu krajem siječnja, nakon izbijanja žarišta u gradu Manakor, poslije izvještaja da se zaposleni “zarazio, ali je sakrio svoju bolest”, navodi se u današnjem priopćenju policije, prenosi londonski “Guardian”.

Nekoliko dana prije nego što je epidemija otkrivena, muškarac je počeo pokazivati simptome koji su izazvali zabrinutost njegovih kolega, ali nije želio ići kući.

Na kraju dana otišao je na PCR test, ali nije sačekao rezultat, već se sutradan vratio na posao i, također, otišao u lokalnu teretanu.

Na poslu su i menadžer i osoblje inzistirali da ode kući da ne bi zarazio ostale, pošto je imao temperaturu preko 40 C.

On ih je, međutim, ignorirao i proveo je dan šetajući se po svom radnom mjestu, namjerno spuštajući masku kada bi se kašljao i izrugivao se kolegama govoreći: “Zarazit ću vas sve korona virusom”, priopćila je policija.

Kada je stigao pozitivan rezultat PCR testa, testirane su i njegove kolege, od koji je pet imalo pozitivan test i koji su također zarazili nekoliko članova obitelji, uključujući tri jednogodišnje bebe.

U teretani su zaražene i tri osobe koje su bile u direktnom kontaktu s njim i prenijele virus članovima obitelji.

Policija je navela da su njegovi postupci rezultirali sa ukupno 22 infekcije, iako nijednoj oboljeloj osobi nije bilo potrebno bolničko liječenje.

Izvor:nezavisne.com

error: Content is protected !!