Danas su u “KŠC” Ljubuški rukometašice Izviđač CO i Jedinstva iz Brčkog unaprijed odigrale utakmicu iz dvadesetog kola Premijer lige za rukometašice.

Do novih bodovo izabranice Josipe Tomić došle su lakše nego se očekivalo.

Gošće iz Brčkog su do 14′ utakmice održavale kakav-takav priključak, a semafor u “KŠC” je pokazivao (9:7) za domaće. Nakon toga slijedi serija domaćih od (8:1) i već se u 21′ utakmice dao nagovjestiti pobjednik ovog susreta. Do poluvremena je bilo (19:9) za Ljubušanke.

Nova pobjeda rukometašica Izviđač CO [foto]

U drugom poluvremenu uglavnom se igralo izjednačeno i u smanjenom ritmu, bez kvalitetnih obrana s obje strane, a konačan rezultat je glasio 38:28 za “Skautice”.

Osam igračica Izviđača se upisalo u listu strijelaca, a  sedamnaestogodišnja Iva Grbavac je postigla čak osam golova. Valja istaći da je mlada Iva za prošlu godinu proglašena najboljom mladom sportašicom do 18 godine u Ljubuškom. Po šest golova su postigle Katarina Prskalo i Ana Petrović, a Nosić i Brkić su bile precizne po pet puta. Gošće je predvodila Kadić koja je deset puta savladala vratarke Izviđača, a šest je dodala Sorak te gol manje Alikadić.

Valja istaći da su “Skautice” ovo pobjedom nad izravnim suparnicama došle do šestog mjesta na prvenstvenoj ljestvici.

Izvor:iks-portal.info

error: Content is protected !!