Sutkinja Suda BiH Hasija Mašović na prijedlog tužitelja Ćazima Hasanspahića odredila je jednomjesečni pritvor Josipu Bariću koji se tereti da nije izuzeo krvavi džemper Alise Mutap, a koji je mogao biti krunski dokaz u dokazivanju ubojstva Dženana Memića, saznaje portal “Avaza”.

Podsjećamo da je jučer održano ročište za određivanje pritvora , a tužitelj se u obrazloženju osvrnuo na službenu zabilješku koju je sačinio Barić o izuzimanju odjeće Dženana i Alise.

– Radi se o obimnoj istrazi. Proširena je na još šest osoba. Osumnjičeni je propustio izuzeti krvavi džemper Alise Mutap, koji je kasnije iz KCUS-a vraćen njenoj obitelji te je uništen. Škarama je izrezan taj krvavi dio – kazao je jučer tužitelj Hasanspahić.

On je naveo da je Tužiteljstvo BiH već pružilo zaštitu za šest svjedoka.

– Osumnjičeni bi sigurno utjecao na svjedoke ako ostane na slobodi. Zašto je Dženanova kompletna odjeća izuzeta. Čak i čarape, a Alisina nije to ide na obraz onima koji su do sada vodili istragu. Od Dženana je izuzeta vreća puna odjeće, a od Alise Mutap samo crne traperice i kožna jakna. Možda bi tragovi s tog džempera doveli do počinitelja. Na kožnoj jakni nije bila dovoljna količina tragova da bi se bilo što utvrdilo. Zašto je osumnjičeni različito postupao prema Dženanu i Alisi po pitanju izuzimanja odjeće. Svjedoci su to u cijelosti potvrdili i imamo njihove iskaze. Radi se o krivičnim djelima koju su činili kao grupa – naveo je jučer Hasanspahić.

Tužitelj je jučer kazao da su osumnjičeni u ovom predmetu ranije nudili novac za dokaze i da su podmetali dokaze te je predložio da se pritvor Bariću odredi iz svih pritvorskih razloga./HMS/

error: Content is protected !!