Skandal trese Azerbejdžan – vremešni političar Huseinbala Mirelemovun (75) uhvaćen je u kadru videosastanka kako se opušteno okreće ka asistentkinji u uredu, posmatra joj zadnjicu, a onda kreće pipati ju, prenosi portal Objektiv.

Snimak koji je zgrozio Azerbejdžance je utoliko gori što se radi o djevojci koja je prijateljica njegove supruge i koju je ona tu zaposlila.

https://www.youtube.com/watch?v=yxX7sOxZ_jM

Na snimku se vidi kako se žena nakon milovanja zadnjice smješka Huseinbali, a onda se okreće ka laptopu i, zaključujući da se sve vidjelo, užurbano i s grčem na licu pomjera se iz kadra.

Huseinbala je prvo izjavio da je snimak čista laž odnosno montaža, a onda se predomislio, pa je poručio da su se samo malo šalili, kao i da “nije lud” da vara suprugu s njenom prijateljicom, a naročito ne pred kamerama.

Huseinbala Mirelemovun se vladajućoj stranci Novog Azerbejdžana pridružio još davne 1992. godine, a od 2008. obavlja i dužnost predsjednika stranke za okrug Katai.

U više navrata je bio izabran u Nacionalnu skupštinu, a na posljednjem kongresu je uvršten u Vijeće veterana. Samim tim, odavno je poznat u narodu, ali ne i kao seksualni predator.

Vladajuća stranka najavila je da će na sljedećem sastanku govoriti o ovom skandalu i najvjerojatnije smijeniti čovjeka sa svih pozicija i iz same stranke.

/HMS/

error: Content is protected !!