Aktualni svjetski prvak Francuz Sebastien Ogier prekršajno je kažnjen s 8000 kuna zbog izazivanja prometne nesreće i napuštanja mjesta događaja suprotno naredbi policajca te je izrazio žaljenje i ispričao se, izvijestila je u nedjelju navečer zagrebačka policija.

Riječ je o nesreći na kolniku Avenije Dubrovnik u kojoj su u nedjelju ujutro sudjelovala dva osobna automobila prilikom koje je nastala materijalna šteta.

Dok je policija osiguravala mjesto nesreće i prikupljala podatke, na mjesto događaja došao je i menadžer Toyota WRC, a 38-godišnjak je vozilom napustio mjesto nesreće, ne postupivši pritom po naredbi policijskog službenika.

Policija je zbog toga nad 38-godišnjakom u službenim prostorijama II. postaje prometne policije provela kriminalističko istraživanje na okolnosti prometne nesreće i napuštanja mjesta prometne nesreće te je o svemu utvrđenom i poduzetom izvijestila nadležno državno odvjetništvo, koje je donijelo odluku da se ne radi o kaznenom djelu.

No, zbog počinjenih prekršaja izazivanja prometne nesreće, napuštanja mjesta događaja prometne nesreće i nepostupanja po naredbi policijskog službenika pokrenut je prekršajni postupak.

Ogieru je u postupku izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna te zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od šest mjeseci.

Osumnjičeni je platio izrečenu novčanu kaznu te se osobno ispričao policijskim službenicima koji su prema njemu postupali i iskazao žaljenje zbog navedenog događaja, izvijestila je policija.

Prometna nesreća, po pisanju medija, dogodila se kad je Ogier prilikom skretanja udario u BMW, a sve se dogodilo na putu na početni brzinski ispit.

Prema snimkama koje su objavili, policajac je stao ispred Ogierovog automobila i stavio mu ruke na poklopac motora, ali mu je vozač izmaknuo, nastavivši vožnju.

Unatoč oštećenjima na desnoj strani Yaris WRC-a vrijedne 700 tisuća eura, aktualni i sedmerostruki svjetski prvak pobijedio je u nedjelju u prvom izdanju Croatia Rallyja, trećem natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!