Miron Huljak iz Službe za sigurnost cestovnog prometa Ravnateljstva policije rekao je jutros u HTV-ovoj emisiji Studio 4 kako je francuski vozač relija Sebastien Ogier ukupno kažnjen s 11.000 kuna te mu je zabranjeno upravljanje motornim vozilom na području RH na mjesec dana.

Ogier, koji je pobijedio na Croatia Rallyju, trećem natjecanju Svjetskog prvenstva u reliju održanom prošli tjedan, jučer je sudjelovao u nesreći u Novom Zagrebu te prošao kroz crveno svjetlo na semaforu u centru Zagreba, na putu prema utrci.

Huljak je naveo kako je Ogier kažnjen zbog tri prekršaja – zbog prekršaja zbog kojeg je nastala nesreća, zbog toga što nije postupio po nalogu ovlaštene službene osobe – napustio je mjesto nesreće – te zbog prolaska kroz crveno svjetlo. 

Naglasio je kako Ogier nije bježao nakon nesreće.

– Moramo znati da to nije bilo bježanje. On se zaustavio, on je s oštećenim izmijenio bitne podatke. Na kraju krajeva, Bože moj, radi se o svjetskom prvaku, nije to štogod, rekao je Huljak.

Huljak je rekao kako je policija prema Ogieru reagirala identično kao što bi reagirala prema bilo kome.

– Kao prema svakom drugom sudioniku u prometu, tako se postupalo i prema njemu, poručio je.

Stradavanje mladih u prometu

Huljak je u HTV-ovoj emisiji govorio o problemu stradavanja mladih u prometu. Komentirao je nedavne tragične prometne nesreće u Hrvatskoj u kojima su poginuli mladi ljudi.

– To je još jedan dokaz da nitko nije cijepljen da mu se ne može ništa dogoditi u prometu, rekao je Huljak.

– Mladi ljudi u svojoj glavi imaju jedan model koji im kaže da će živjeti vječno i da se njima ništa ne može dogoditi, dodao je.

Vožnju 180 km/h u naseljenom mjestu nazvao je divljaštvom. Naglasio je važnost edukacije.

– Vrlo malo djeca uče o tome kako se ponašati u prometu. Samo edukacija od najranije životne dobi, znači od vrtićke dobi, do mature, može stvoriti jednu mladu osobu koja će se afirmativno odnositi prema sigurnosti cestovnog prometa, poručio je Huljak.

Huljak je u emisiji između ostalog upozorio i na opasnosti nošenja slušalica u prometu.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!