U emisiji Stadion analiziralo se 31. kolo HNL-a, a sve je počelo dvobojem između Osijeka i Dinama koji je odigran još u srijedu. Izuzetno sadržajan i kvalitetan derbi završio je bez pobjednika i Dinamo je sačuvao prednost na vrhu.

– Kvalitetna utakmica s velikim ulogom, Dinamo je bio dominantniji u prvom dijelu, a u drugom je Osijek bio poduzetniji te mogao i pobijediti. Ulog je bio veliki, bilo je i treme, jer bi pobjedom došli do prvog mjesta, Dinamo je kvalitetnija momčad, pa komplimenti za trenera Osijeka Nenada Bjelicu koji je izvukao maksimum iz ove momčadi, kratko je analizirao Mario Carević.  

Marijo Strahonja komentirao je dvije sudačke odluke, prva je bila ona o poništenom kaznenom udarcu za Dinamo kada je Mile Škorić srušio Lovru Majera, ali i ranije izbio loptu.

– Logično je da iz svoje perspektive dosudio kazneni udarac, ali igrač Osijeka je prvo došao do lopte i opravdano je poništena odluka o penalu, rekao je Strahonja te ustvrdio kako u drugom dijelu kontakt Pilja i Majera nije bio dovoljan za jedanaesterac.

U najvećem hrvatskom derbiju, Dinamo je u nedjelju rutinski s 2:0 pobijedio Hajduk, a trener splitske momčadi Paolo Tramezzani rekao je nakon dvoboja da je sretan.

– Mislim da je on najsretniji s poklonom od Kastratija. Uzeo je dres od Dinama nakon utakmica. No, bilo je pozitivnih stvari koje moramo pohvaliti. Prije svega mladog Bijuka koji je jučer pokazao da je ekstra talent, on i Ljubičić su budućnost Hajduka. Dinamo je igrao koliko treba, pogotovo kad je poveo te je čuvao snagu, znamo da ih čeka u srijedu Kup i Gorica. Hajduk je imao neke šanse, ali na kraju je ostao rezultat 2:0. Privilegija je za trenera imati široki kadar kao što ima Damir Krznar, to pokazuje snagu Dinama. Moram se vratiti na Hajduk, izgledao je na momente dobro, ali ostao je na kraju dužan. Jučer je izostala trka, osim kod pojedinaca kao što je Stanko Jurić.

 Ivan Bebek je dobro odsudio utakmicu, stekao je povjerenje trenera svojim odlukama, bio je diskretan, sudac je tu da bude servis i da procjenjuje odluke, a igrači su zvijezde, sažeo je Strahonja suđenje na Maksimiru.

Rijeka i Osijek na Rujevici odigrali su bez pobjednika. Riječani su sada na četvrtom mjestu s 52 boda, dok Osječani za Dinamom zaostaju četiri boda i ima utakmicu manje.

– Dinamična utakmica puna duela i agresivnosti. Ulog je bio velik, na kraju, mislim da nijednima ne igra taj jedan bod. Zanimljivo je bilo, iako je završilo 0:0, mislim da Rijeka možda može više žaliti jer je imala taj kazneni udarac, kazao je Carervić, dok je Strahonja pohvalio suca, ali i istaknuo je pogrešku u suđenju.

– Sudac Jović je bio vrlo dobar, pohvalio je Strahonja suca.

– Simuliranje Ercega u 14. minuta, važno da je pokazao žuti karton i da neće tolerirati takve poteze, rekao je Strahonja te dodao da je kazneni udarac za Rijeku bio opravdano dosuđen, no njegovo izvođenje nije bilo po pravilima.

– Udarac je trebalo ponoviti jer su dva igrača Osijeka prerano utrčala u kazneni prostor. Ako vratar obrani, ili se lopta odbije od grede ili stative, a jedan od te dvojice igrača, koji su prerano utrčali, utječe na igru, a ovdje je utjecao jer je jedan od igrača izbio loptu, tada se udarac mora ponoviti. No, tada je intervencija isključivo VAR sobe, rekao je Strahonja.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!