U bazu cijepljenih osoba e-Cijepih od nedjelje, 25. travnja, u 12 sati do ponedjeljka, 26. travnja, u 12 sati upisano je 3.120 utrošenih doza cjepiva, objavljeno je u utorak na internetskim stranicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ).

U nedjelju je utrošeno 91,8 posto doza cjepiva zaprimljenih u županijama i Gradu Zagrebu, odnosno praktički sve doze cjepiva koje su se mogle utrošiti. Manji dio doza nužno je zadržati za drugu dozu, koje se sljedećih dana neodgodivo trebaju aplicirati, a i kod organizacije svakog cijepljenja organizator treba biti siguran da je dovoljno doza za sve osobe koje su pozvane na cijepljenje, navodi se u izvješću HZJZ-a.

U ponedjeljak, 26. travnja, u Hrvatsku je stiglo 95.940 doza cjepiva Pfizer koje su tijekom tog dana distribuirane najprije u županijske zavode za javno zdravstvo i Grad Zagreb, a potom i do konačnih cjepitelja.

Slijedom navedenog, u razdoblju od nedjelje u 12 sati do ponedjeljka u 12 sati u Gradu Zagrebu i županijama diljem Hrvatske nije bilo na raspolaganju većih količina cjepiva koje bi se mogle utrošiti.

Novo izvješće o cijepljenju Hrvatski zavod za javno zdravstvo pripremit će u srijedu ujutro, i u njemu će biti navedeni podatci o započetom cijepljenju dozama Pfizer cjepiva koje su stigle tijekom ponedjeljka 26. travnja, stoji na mrežnim stranicama HZJZ-a.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!