Tema druge od šest planiranih radionica za novinarke koje se provode u sklopu projekta projekta „Osnaživanje žena u medijima“ bilo je profesionalno usavršavanje.

Radionicu je vodio novinar Ivan Herceg, a na istoj je bilo govora o potrebi cjeloživotnog učenja, autorskim pravima, te ostalim temama vezanim za obavljanje novinarskog posla. 

Radionica je održana u subotu (24. travnja) u Društvenom centru u Ljubuškom.

Projekt „Osnaživanje žena u medijima“, kojeg provodi Udruga HRID, ima za cilj pružiti priliku mladim ženama zainteresiranima za novinarstvo i studenticama iz Bosne i Hercegovine da razvijaju svoje vještine kroz rad u medijima.

U projektu sudjeluje 11 studentica koje su već počele s praktičnim radom u medijima, a po završetku projekta trebale bi steći potrebno iskustvo kako bi bile konkurentne na tržištu rada, te kako bi lakše mogle naći zaposlenje u struci.

Projekt je dio aktivnosti „Liderke u akciji“, financiranog od strane Vlade Švedske, a sprovodi ga Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Riječ je o aktivnostima koje su dio projekta „Žene na izborima u Bosni i Hercegovini“, vrijednog 3 milijuna KM, čiji je cilj jačanje ženskog rukovodstva i povećanje demokratskog i direktnog učešća žena u političkom životu u BiH.

error: Content is protected !!