– Danima prije osjećala sam da nešto nije u redu, ali sam mislila da je u pitanju stres i premor jer je bio siječanj, a prethodna godina mi je bila iznimno naporna. Taj dan kad mi je dijagnosticirana tahikardija srce mi se toliko uzlupalo da sam se prepala kako ću se samo srušiti. Zadnje tri godine sam na terapiji beta blokatorima, a svaka tri mjeseca moram na jedan dan nositi holter. I štitnjaču već godinama držim pod kontrolom uz pomoć lijekova, kazala je splitska pjevačica Jelena Rozga (43) novinarki Glorije Dolores Tolić u intimnom razgovoru za Gloriju.

Probleme sa srcem otkrila je u trenutku iznenadnog napadaja nakon kojeg više ništa nije bilo isto.

– Najvažnije je da se što manje uzrujavam i to ne samo zbog srca, nego i štitnjače. Nakon te epizode u siječnju 2018. nisam imala većih problema. Do sada sam sve koncerte u protekle tri godine odradila bez problema. Zahvaljujući terapiji i disciplini fizički se osjećam odlično. I dalje gotovo dva sata mogu pjevati i plesati sa svojom publikom, rekla je Rozga.

Pjevačica je još prije petnaest godina otkrila i probleme sa štitnjačom o kojima otvoreno govori. Priznala je kako svako jutro najprije posegne za tabletama. Radi se o hormonskoj terapiji koju svakodnevno uzima. Da nešto nije dobro doznala je krajem 2006. godine.

– Kretala sam tada u solo karijeru, a u isto vrijeme osjećala sam promjene na svom tijelu. Budila sam se umorna, stalno sam se osjećala umorno, gubila sam na težini… Otišla sam kod liječnika, gdje sam dobila dijagnozu. Nisam odmah dobila terapiju, no ubrzo jesam, i sada pijem lijekove. Borimo se nas dvije. Nekad je teže s njom živjeti, nekad lakše. Najgore je zapravo mojim prijateljima jer mijenjam raspoloženja. Kad sam nervozna, uvijek im kažem: “To je moja štitnjača.” Kad sam u prevelikom stresu, ona potpuno puludi. Najgore mi je kad se dogodi dan kad imam snimanje, a ja sam potpuno natečena. Ne prepoznajem svoje ruke. Dobro, to je najmanje bitno jer ruke uvijek možeš sakriti, ali moji kapci, oči, usta… Potpuno znam biti neprepoznatljiva.

Pjevačica je progovorila i o stresnoj situaciji o kojoj je Slobodna Dalmacija pisala u listopadu prošle godine kad se drugi put u svojoj karijeri našla na meti opsesivnog obožavatelja. Podsjetimo, deset godina starijeg muškarca tereti se da je od 13. kolovoza 2019. godine do početka rujna 2020. godine Rozgi slao neprimjerene poruke u kojima je insinuirao da njih dvoje imaju ljubavnu vezu te je otvoreno govorio da želi s njom imati intimne odnose.

Također joj je nudio da ide u određene splitske trgovine u kojima je ostavio poklone kupljene za nju. Pojavio se i na njenim kućnim vratima, više puta je zvonio u nadi da će mu otvoriti, a kako bi joj pokazao da misli ozbiljno, fotografirao se ispred ulaza u Rozginu zgradu. Kad je prošlog ljeta vidio da je na Instagramu objavila fotografiju s Peristila gdje je bila s društvom, najavio joj je u porukama da će doći, što je i napravio te joj se obratio.

image

Prije deset godina pjevačicu je opsjedao još jedan muškarac, poštar iz Dugopolja. Dolazio joj je pred vrata stana, zvonio na parlafon govoreći joj da je voli i da je samo njegova, zbog čega sva u strahu nije izlazila iz zgrade. Cijeli slučaj kulminirao je kada je navodno zaprijetio i mladom Ivanu Huljiću, sinu Tončija Huljića, nakon što je u medijima čuo da su Rozga i on u ljubavnoj vezi.

Na pitanje novinarke Glorije kakva je situacija vezana s muškarcem koji ju je zadnji uhodio Splićanka je rekla da je cijeli postupak od kraja prošle godine u rukama nadležnih organa.

– Postupila sam kao što bi i svaki građanin napravio na mome mjestu – prijavila ga. Nije mi bilo svejedno hodati gradom ili biti sama u stanu. Po nekoliko puta na dan sam provjeravala jesu li vrata zaključana, a kada bih izašla iz stana reagirala sam na najmanji šum. Zaista su ti dani bili jako traumatični, prošla sam pravu agoniju. A možete zamisliti kako je bilo mojim roditeljima i bližnjima. Nema prvog i drugog puta, strah je uvijek isti. Na takve stvari se nikada ne navikneš. Bojim se i dalje.

Osvrnula se i na propalu vezu s violončelistom Stjepanom Hauserom.

– Volim reći da ono što je u prošlosti tamo pripada s razlogom pa tako ljude koji su dio moje prošlosti, kako privatne tako i profesionalne, tamo i ostavim. O takvim stvarima ne razmišljam. Uvijek gledam samo naprijed.

image

Sve su glasnija šuškanja i kako je u vezi sa splitskim kuharom Ivanom Pažaninom za kojeg je veže više od prijateljstva.

– Sve dok tako nešto ne čujete od mene – ostaje na izmišljenim vijestima. Ivana znam dugi niz godina, živimo u istom gradu i često se sretnemo na kavi, rekla je Rozga koja je priznala i da joj je majčinstvo neostvarena želja za koju se još uvijek nada da će se joj se ostvariti.

Piše Vinko Paić/slobodnadalmacija.hr

error: Content is protected !!