Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine sutra u Bugojnu dočekuje selekciju Njemačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a izbornik Ivica Obrvan istaknuo je kako naša ekipa mora razmišljati o sitnicama.

“Očekuju nas dvije odlučujuće utakmice u kvalifikacijama. Sutra je prva protiv Njemačke, koja dolazi u najjačem sastavu, i sigurno su favoriti. Želimo ostati na tragu posljednje utakmice, odnosno pružiti posljednji atom snage. Pozitivan rezultat bi nas odveo na Evropsko prvenstvo. U reprezentaciji je atmosfera dobra, a upitan je samo nastup Malinovića, koji ima manji problem”, rekao je Obrvan.

Izbornik bh. momčadi je otkrio da su upoznali igrače o raznim kalkulacijama koje nas vode na Euro.

“Protiv Njemačke nećemo moći odmarati igrače. O dosta faktora odlučuje i gol-razlika, tako da moramo voditi računa o sitnicama. Moramo biti vrlo oprezni i dati maksimum. Bit će veoma bitna gol-razlika, moramo paziti i na to”, poručio je.

Kapetan reprezentacije Mirsad Terzić smatra da sastav Njemačke dovoljno govori o tome koliko oni ozbiljno shvaćaju sutrašnju utakmicu.

“Njemačka je favorit protiv svake reprezentacije. Volim što su u punom sastavu. Imaju 40 igrača i ništa ne znači ako izvrše nekoliko izmjena. Ima dosta kalkulacija u vezi s odlaskom na Euro, ali ne razmišljamo o tome. Ulazimo maksimalno u utakmicu, svi će dati svoj maksimum. Njemačka je tu da pokaže da je favorit, a mi da pokažemo da smo kvalitetni”, rekao je Terzić.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Njemačke igra se sutra u Bugojnu od 16:10 sati, a već u nedjelju naš tim gostuje Austriji u posljednjem kolu kvalifikacija.

Na ljestvici vodi Njemačka s osam bodova, BiH ima četiri, dok po dva boda imaju Estonija i Austrija. Na Euro idu dvije prvoplasirane ekipe te četiri najbolje trećeplasirane iz osam grupa.

Izvor: klix.ba

error: Content is protected !!