U trećem susretu četvrtfinala košarkaške Eurolige Real Madrid je pobijedio Anadolu Efes s 80-76 smanjivši zaostatak na 1-2 u seriji na tri pobjede.

Četvrta utakmica na rasporedu je u četvrtak ponovo u Madridu, a mogući peti odlučujući susret igrao bi se 4. svibnja u Turskoj.

Efes je uvjerljivo dobio prve dvije utakmice (90-63, 91-68), a činilo se kako će i treću nakon što je turski sastav vodio s 10 razlike (58-48) nakon prve tri četvrtine. Međutim, Real je posljednju dionicu odigrao fantastično dobivši taj dio igre s 32-18 za konačnih 80-76.

Španjolski sastav je do pobjede predvodio Sergio Llulla s 20 koševa, od čega 13 u posljednjoj četvrtini, uz sedam asistencija. Alberto Abalde dodao je 11 koševa i šest skokova, a Alex Tyus i Usman Garuba po 10 koševa.

Kod Efesa istaknuo se Vasilije Micić s 29 koševa i šest asistencija. Rodrigue Beaubois je dodao 18 koševa, a hrvatski košarkaš Krunoslav Simon za 28 minuta ubacio je tri koša uz tri skoka i tri asistencija.

Preostali susreti četvrtfinala na rasporedu su u srijedu. CSKA vodi protiv Fenerbahčea 2-0, kao i Armani Milano protiv Bayerna, a u dvoboju Barcelone i Zenita iz Sankt Peterburga rezultat je 1-1.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!