Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza je na 10. telefonskoj sjednici održanoj u ponedjeljak odlučio o nastavku natjecanja Hrvatskih rukometnih liga za sezonu 2020./2021. Natjecanje u ženskim ligama nastavit će se 8. svibnja, dok će Paket 24 Premijer liga s natjecanjem nastaviti 12. svibnja.

Iako je početkom travnja HRS donio odluku o zastoju u domaćem prvenstvu do 19. svibnja, rukometašice i rukometaši će se ipak nešto ranije vratiti natjecanjima. Nakon inicijative koju su ženski klubovi uputili HRS-u, gdje je čak 41 klub od ukupno 47 koji su obuhvaćeni ovom odlukom zatražio izmjenu te odluke, UO HRS-a donio je odluku o nastavku liga.

– Zadovoljni smo zbog ostvarenog dijaloga s predsjednikom HRS-a kao i predstavnicima HRS-a koji su uvažili inicijativu ženskih klubova i donijeli odluku koja će nam svima olakšati nastavak sezone. Sretni smo što je iskazano razumijevanje vezano uz sve točke o kojima se raspravljalo i što ćemo s prvenstvom nastaviti 8. svibnja, a završiti najkasnije početkom lipnja. S obzirom na to da su pred klubove postavljeni određeni zahtjevi, sukladno epidemiološkom protokolu, zadovoljni smo što će se u nastavku natjecanja, ujedno provoditi antigenski testovi uoči odigravanja svih utakmica Hrvatskih rukometnih liga, što smo u ovoj sezoni bili obavezni samo uoči europskih utakmica, rekla je direktorica RK Podravke Vlatka Mihoci.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!