Nogometaši Intera odreći će se bonusa za osvajanje “scudetta” kako bi pomogli klubu koji ima značajnih financijskih problema, objavili su talijanski mediji.

Vodeći Inter ima 79 bodova pet kola prije kraja talijanskog prvenstva, odnosno 11 više od drugoplasirane Atalante, a 13 više od Juventusa, Napolija i AC Milana, i trebalo bi se dogoditi čudo da “nerazzurri” ostanu bez naslova prvaka Italije. Bio bi to njihov 19. “scudetto”, a prvi nakon sezone 2009/10., kada ih je vodio José Mourinho.

Inter je prošle sezone imao 100 milijuna eura gubitka, a većinski vlasnik kluba Suning grupa, kineska trgovačke tvrtka sa sjedištem u Nanjingu, namjerava prodati svoj udio (68.55 posto) i traži 900 milijuna eura. O tome su pregovarali sa britanskim investicijskim fondom “BC Partners”, ali se nisu mogli dogovoriti oko cijene.

Suning je bio vlasnik i kineskog prvaka Jiangsua, a prije dva mjeseca proglasili su bankrot kluba i umjesto slavlja što su prekinuli dominaciju osmerostrukog prvaka Guangzhou Evergrandea, klub Jiangsu Suning je prestao postojati.

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!