Danas su u dvorani za sastanke Gradske uprave u Ljubuškom gradonačelnik Vedran Markotić i šest članova ljubuške Udruge vinara potpisali Ugovore o korištenju zemljišta na Plantaži (koncesiju) u trajanju od trideset godina.

Pozdravljajući sve nazočne, od vinara, gradskih i županijskih dužnosnika do predstavnika medija koji su došli u izuzetno velikom broju, gradonačelnik je kazao da je Gradsko vijeće na sjednici u ponedjeljak jednoglasno usvojilo Odluku o davanju zemljišta u koncesiju što je bila posljednja stavka kojom je omogućeno „vraćanje“ Plantaže vinarima.

Predsjednik Udruge vinara Zdenko Milas je naglasio da je cijeli proces bio transparentan i korektan, u skladu sa zakonom i da nije bilo nikakvih pritužbi niti žalbi i da se vinogradi vraćaju na Plantažu što će umnogome pomoći da se Ljubuški vrati na mjesto koje mu pripada kad je vinarstvo u pitanju.

U ime Vlade ŽZH-e koja je vlasnik Plantaže, nazočne je pozdravio dopredsjednik Vlade i ministar financija Toni Kraljević koji je sa zadovoljstvom istaknuo da se kraju priveo posao koji je zacrtan još dok je bio predsjednik Općinskog vijeća. Nakon što su ispunjene sve zakonske pretpostavke krenulo se u realizaciju ovog projekta od velikog značaja za ljubuški kraj.

Ugovore su uz gradonačelnika potpisali predstavnici vinarija: Milas, Nuić, Buntić, Catena (Keža), Majić i Begić.

Poslušjte što su nam nakon službenog dijela kazali: gradonačelnik Vedran Markotić, Predsjednik Udruge vinara Zdenko Milas i dopredsjednik Vlade ŽZH_e i ministar finacija Toni Kraljević.

Mile Kraljević / Radio Ljubuški

error: Content is protected !!