Od 18 sati na rasporedu je polufinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa između Dinama i Gorice. Gosti igraju svoj prvi polufinale u povijesti, a onoga tko prođe u finale čeka dvoboj s Istrom 1861.

Dinamo je Kup Hrvatske osvajao čak 15 puta, a Gorici bi plasman u finale bio povijesni uspjeh.

– Pred nama je najljepša i najveća utakmica i želim da damo sve od sebe i da napravimo da utakmica bude zanimljiva i konkurentna te pokažemo dobru izvedbu. Razgovaramo uvijek tako da je svaka utakmica kao za sebe, ali da je to jednostavno sport. Nadam se da nekakvog grča neće biti. Mi ćemo još tijekom današnjeg dana i sutrašnjeg razgovarati tako da jednostavno to shvatimo kao nagradu za klub, da igrači uživaju u tom momentu, u tom prvom polufinalu u povijesti. Ja osobno stvarno bih želio, to je moja prva želja, samo da uživaju i jednostavno odigramo utakmicu najbolje što možemo i da vidimo što možemo napraviti protiv Dinam, najavio je trener Goričana Siniša Oreščanin.

Trener Dinama Damir Krznar istaknuo je da je najveća opasnost rasterećenost Gorice:

– Takvi su protivnici najteži, kada dolaze rasterećeni, ali Kup je nešto što oni sanjaju i napravit će sve da do njega dođu. Na nama je da im to onemogućimo, svojom snagom, kvalitetom i pameću prije svega, rekao je i dodao:

– Gorica je momčad koja je izuzetno napredovala u zadnje dvije godine i s te strane ih apsolutno respektiram. Zbog nesretnih okolnosti imala je dosta odlazaka na početku i sredinom sezone, a sada u zadnje vrijeme i nekoliko ozljeda. Dogodio se mali pad u njihovoj igri, ali i dalje su respektabilna momčad i moramo im se posvetiti krajnje oprezno i krajnje ozbiljno. 

Izvor:hrt.hr

error: Content is protected !!